Duurzaamheid

Houtplus onderneemt duurzaam

Omdat we bij Houtplus graag ons steentje bijdragen aan een schoner en beter milieu, zijn wij bewust bezig met duurzaam ondernemen. We gebruiken uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Dit betekent dat ons hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen (FSC en PEFC)..

Wij werken met de volgende certificaten

Hout+ is FSC® gecertificeerd. FSC® is een certificering welke staat voor duurzaam gebruik van hout- en plaatmaterialen, welke voortkomen uit milieuverantwoord bosbeheer. FSC® is een organisaties die verantwoord bosbeheer stimuleert. Door ons aan te sluiten bij deze gesloten keten, van boom tot meubel, kunnen wij u garanderen dat de materialen gebruikt in uw FSC® projecten volledig voortkomen uit goed bosbeheer.

Het internationale PEFC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. Door ons aan te sluiten bij PEFC kunnen wij garanderen dat het hout geoogst is in duurzaam beheert bos volgens de eisen van PEFC.

KOMO staat voor onafhankelijk getoetste kwaliteit. Voor de meest uiteenlopende producten en processen zijn certificaten afgegeven. Gebruikers kunnen daardoor vertrouwen op de kwaliteit van producten, processen en diensten. Bovendien voldoen producten en het eindresultaat van processen met een KOMO-keurmerk automatisch aan de relevante wet- en regelgeving in de bouw, zoals het Bouwbesluit, het Besluit bodemkwaliteit en andere eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Stichting Hout & Meubel heeft Hout+ als erkend leerbedrijf aangewezen voor het opleiden van leerlingen tot vakbekwame medewerkers. wij werken samen een aantal opleidingscentra.

Stageplekken zijn voor ons vaak in te vullen, zodat we onze kennis in de regio kunnen delen.